Cukkinis-túrós lepény
Ez a lepényke nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető, fogyasztási lehetősége pedig nagyon sokrétű.
Alkalmas kisétkezésre, vendégvárónak, utazásra, napközbeni falatoknak dobozban bekészítve, de akár köretek kiegészítésére is.
Ez a lepényke nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető, fogyasztási lehetősége pedig nagyon sokrétű.
Alkalmas kisétkezésre, vendégvárónak, utazásra, napközbeni falatoknak dobozban bekészítve, de akár köretek kiegészítésére is.
főzőbanán chips-szel, pirított gombával
Valójában készíthetjük vegyesen különböző tökfélékből is: főzőtökből, patisszonból és cukkiniból együtt, úgy is jól működik.
Ha a kaporhoz nem ragaszkodunk benne, akkor a főzelékünket még olyan zöldekkel is gazdagíthatjuk, mint a mángold vagy fodros kel.
Ez az ízekben és tápanyagokban gazdag hideg krém kitűnő kísérője lehet húsos, zöldségköretes ételeknek, de akár kenceként, mártogatósként is fogyasztható.
Hasonlóan értékes, mint egy terápiás húsleves. Zöldséges összetevői között ugyanakkor megtaláljuk a céklát, káposztát is, ami által még táplálóbb.
A csontos húslé azért előnyös funkcionális szempontból, mert így a leves egy kollagénben, ásványi anyagokban is gazdag alaplével készül, ami remek tápanyagforrás mind a bélflórának, mind a vékonybélrendszernek és a bőrszöveteknek is.
Ismét egy brokkolis recept, ezúttal egy hagyományos, rizseshúsos rakottas verzióhoz.
Aki szereti a brokkolit, biztosan minden elképzelhető formában szívesen elkészíti és fogyasztja.
Ezúttal egy tojáslepény receptet hoztunk inspirációnak.
A bazsalikom egy fantasztikus illatos fűszernövény,
kitűnően illik minden olyan ételhez, amiben előfordul a paradicsom.
Ez a recept inspiráció bármilyen zöld leveles felhasználásához alkalmas, legyen az tatsoi, kínai kel, leveles kel vagy leveleszöldség keverék.
A képeken látható babsalátához a farmról érzetett sárgarépát és egy teljes csokor tatsoit felhasználtam.
(Frissen sütött tonhal és beluga lencsés hajdina mellé körítettem.)
Újabb remek lehetőség egy tápláló ételhez, ha túl sok mizuna vár felhasználásra.
Az eredeti, klasszikus bazsalikom-alapú pesto mellett számtalan összetétellel variálható ez a tápláló paszta.
Gyakorlatilag mindenféle ehető zöld levélből készíthetjük (retek, sárgarépa, cékla, gyermekláncfű leveléből, zöld leveles salátafélékből, friss fűszernövényekből, spenót- vagy sóskalevelekből, csak hogy a leggyakoribbakat említsem).
Változatosan választhatunk hozzá hidegen sajtolt olajat és különféle olajos magot is, amelyekkel együtt pazar ízharmóniát alkotnak.
A farmról érkező zöldségek felhasználásához most
a francia retek kapcsán mutatunk egy receptet inspirációnak.
Mi tagadás, a klasszikus orosz hússalátához ez a recept valószínűleg inkább csak hasonlít, de ez igazából nem is számít, hiszen a végeredmény nagyon finom és nagyon laktató.
Ez a recept a tavalyi burgonya mellett maradékok felhasználására is remekül alkalmas,
ha például grillezésből marad meg sülthús vagy húslevesből főtt hús.