RETEKFÉLÉK
Tonhalas-tojásos saláta
zsenge tavaszi zöldségekkel
A farmról érkező zöldségek felhasználásához most
a francia retek kapcsán mutatunk egy receptet inspirációnak.
Hozzávalók:
- 2-3 levél kínai kel vagy más zöld leveles
- 200 g tonhal (konzerv, olívaolajban)
- 5-7 db francia vagy hónapos retek
- 3 db főtt tojás
- 2-3 db csemege uborka
- 2 szál újhagyma
- 1 ek majonéz vagy tartármártás
Elkészítés:
A kínai kel leveleket, a szárától és gyökerétől megtisztított, megmosott retek fejeket és a csemege uborkát apróbb kockákra vágjuk.
Az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
A tonhalról leöntjük, lecsepegtetjük az olajat és villával kicsit szálaira lazítjuk.
A tojásokat két irányból tojásszeletelővel felszeleteljük.
Minden előkészített hozzávalót egy nagy tálba halmozunk, meglocsoljuk a majonézzel/tartárral és gyengéden, de alaposan összeforgatjuk.
Gazdagíthatjuk még olívabogyóval, illetve igény esetén fogyaszthatjuk puffasztott rizsszelettel vagy kovászos pirítóssal.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó