Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
SPÁRGA BACONBA TEKERVE

SPÁRGA BACONBA TEKERVE

Spárga baconba tekerve

2025.05.19 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

sparga-baconba-tekerve1.jpeg

  • 8-10 szál friss spárga
  • ugyanennyi szeletelt bacon
  • 6-8 db újburgonya
  • 200 g barna vagy fehér csiperke gomba
  • só
  • kókuszzsír/olívaolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A spárgák szárrészéről zöldséghámozóval eltávolítjuk a fásabb részeket, a szárvégeket szükség szerint levágjuk. Leöblítjük és nagyjából szárazra törölgetjük.

 

Az újburgonyát alaposan megmossuk és tetszés szerinti kockákra szeleteljük.

 

A spárgákat egyesével egy-egy szelet baconbe tekerjük és egy nagyobb serpenyő vagy wok közepére szorosan egymás mellé helyezzük.

A feldarabolt újburgonyát köré halmozzuk, megsózzuk, majd lefedve puhára sütjük. Időközben néhányszor a serpenyőt megrázogatjuk vagy a zöldségeket spatula segítségével megforgatjuk.

 

A gombát ha friss, csak megmossuk, ha kevésbé friss, lehámozzuk. Negyedekbe vágjuk és serpenyőben, kevés kókuszzsíron enyhén megsózva aranybarnára pirítjuk.

 

Mind a spárga+krumpli, mind a gomba sütőben, tepsiben is tökéletesen megsüthető, ez esetben érdemes 200 fokon, alsó-felső, légkeveréses sütést alkalmazni. Így kb 20-25 perc alatt elkészül.

 

Fogyaszthatunk mellé fermentált zöldséget vagy készíthetünk mellé zöldfűszeres-joghurtos öntetet, mártogatóst is.

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.