
SPÁRGA BACONBA TEKERVE
Spárga baconba tekerve
Hozzávalók:
- 8-10 szál friss spárga
- ugyanennyi szeletelt bacon
- 6-8 db újburgonya
- 200 g barna vagy fehér csiperke gomba
- só
- kókuszzsír/olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A spárgák szárrészéről zöldséghámozóval eltávolítjuk a fásabb részeket, a szárvégeket szükség szerint levágjuk. Leöblítjük és nagyjából szárazra törölgetjük.
Az újburgonyát alaposan megmossuk és tetszés szerinti kockákra szeleteljük.
A spárgákat egyesével egy-egy szelet baconbe tekerjük és egy nagyobb serpenyő vagy wok közepére szorosan egymás mellé helyezzük.
A feldarabolt újburgonyát köré halmozzuk, megsózzuk, majd lefedve puhára sütjük. Időközben néhányszor a serpenyőt megrázogatjuk vagy a zöldségeket spatula segítségével megforgatjuk.
A gombát ha friss, csak megmossuk, ha kevésbé friss, lehámozzuk. Negyedekbe vágjuk és serpenyőben, kevés kókuszzsíron enyhén megsózva aranybarnára pirítjuk.
Mind a spárga+krumpli, mind a gomba sütőben, tepsiben is tökéletesen megsüthető, ez esetben érdemes 200 fokon, alsó-felső, légkeveréses sütést alkalmazni. Így kb 20-25 perc alatt elkészül.
Fogyaszthatunk mellé fermentált zöldséget vagy készíthetünk mellé zöldfűszeres-joghurtos öntetet, mártogatóst is.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó