ZÖLD LEVELESEK - mizuna2.
Cukkinis-mizunás omlett
Újabb remek lehetőség egy tápláló ételhez, ha túl sok mizuna vár felhasználásra.
Hozzávalók:
- 1 szál újhagyma vagy fél fej vöröshagyma
- pár szelet bacon
- 1 csokor mizuna (csak érzésre)
- fél bébicukkini
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint
- 1 vagy 2 tojás
- só
- kókuszzsír
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, vékony csíkokra gyaluljuk. A mizunát leölbítjük, majd nagyjából leitatjuk a levelekről a vizet és szintén felszeleteljük.
A vékony csíkokra szeletelt szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra szeletelt hagymát, cukkinit, mizunát és együtt puhára dinszteljük.
20-25 cm átmérőjű serpenyőben kevés kókuszzsírt forrósítunk és rátöltjük a felvert, enyhén megsózott tojást. (Ha párnásabb tojásréteget szeretnénk, akkor kettő, ha vékonyabbat, akkor 1 tojásból készítsük.)
Hagyjuk a tojást a serpenyőben egyenletesen szétterülni. Amikor már a teteje is majdnem teljesen szilárd, a tojáslepény egyik felére halmozzuk a tölteléket és egy óvatos, de határozott mozdulattal egy spatula segítségével ráhajtjuk a lepény másik felét a töltelékre.
Pár percig hagyjuk, hogy összesüljön.
Tányérra téve friss zöldségekkel tálaljuk.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó