Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
BROKKOLI

BROKKOLI

Brokkolis tojáslepény

Aki szereti a brokkolit, biztosan minden elképzelhető formában szívesen elkészíti és fogyasztja. 

Ezúttal egy tojáslepény receptet hoztunk inspirációnak.

2024.06.04 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 5-10 dkg reszelt sajt (minél érleltebb, annál jobb)
  • ökölnyi brokkoli
  • ízlés szerint néhány levél friss fűszernövény 
  • 1-1 ek tápióka keményítő és zöldbanánliszt (vagy 2 ek gm zabpehelyliszt)
  • só
  • kevés kókuszzsír a sütéshez

 

Elkészítés:

A brokkolit apró rózsáira szedjük, szárát lehámozzuk és felkarikázzuk, alaposan átmossuk. Aprítógépben finom darabosra aprítjuk.

 

A friss fűszernövény levélkéket gyengéden vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük.
Vékony csíkokra szeleteljük.

 

A tojásokat csipetnyi sóval felverjük.

 

Belekeverjük a reszelt sajtot, majd az aprított brokkolit és a fűszernövény csíkokat.

Hozzáadjuk a lisztféleséget és homogén masszává keverjük.

 

Serpenyőben pici kókuszzsírt forrósítunk és kisebb halmokat rakunk bele a masszából. 

Mindkét oldalán aranybarnára sütjük.

 

Tipp: 

teljes serpenyő-nagyságú lepényt is süthetünk, ez esetben a masszából annyit töltünk a serpenyőbe, hogy az alját teljesen kitöltse. Amikor már kellően megszilárdult és megfordítható, másik oldalára fordítjuk mint egy palacsintát és ezen az oldalán is készre sütjük. 

 

PRO tipp: 

ha van maradék főtt gabonaköret (rizs, hajdina, quinoa vagy köles), esetleg főtt lencse, akkor ez a tojáslepényben remekül felhasználható. Egyszerűen csak keverjük a masszához a lisztféle mellett vagy helyett, mennyiségben annyit, amennyit kényelmesen felvesz a tojásos massza.

 

 

Fogyaszthatjuk joghurttal/tejföllel készített mártogatóssal, házi tartáros salátákkal vagy csak friss vegyes zöldség-/salátafélékkel.

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.