
BAZSALIKOMOS CUKKINIKRÉM
Bazsalikomos cukkinikrém
Hozzávalók:
-
2 db közepes, zsenge cukkini
-
1 szál kisebb póréhagyma
-
2-3 levél fodros kel vagy toszkán kel
-
8-10 friss bazsalikom levél
-
só, bors
-
kókuszzsír
-
1-2 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, felkockázzuk. A póréhagymát külső rétegeitől megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A fodros/toszkán kel leveleket leöblítjük, nagyobb darabokra vágjuk.
Mindet egy sütőtálba tesszük, 2 ek olvasztott kókuszzsírral meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és fél óra alatt 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, a friss bazsalikomlevelekkel krémesre turmixoljuk, majd elkeverjük az 1-2 ek tökmagolajjal.
A kész krém főétkezések részeként tetszés szerint fogyasztható nyers, grillezett, párolt, sült zöldségek mellé, illetve kitűnő kísérője lehet húsos, zöldségköretes ételeknek.
Tízóraira, uzsonnára kenceként, mártogatósként is fogyasztható.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó