Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
CUKKINI V.

CUKKINI V.

Töltött cukkini hajó

Bármely tökféle alkalmas rá, hogy ezt a "hajó" jellegű töltött ételt elkészítsük belőle.

A töltelék is igen változatos lehet, ezúttal egy közkedvelt darálthúsos ragut készítünk.

2024.09.09 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb, de még zsenge cukkini
  • 250 g darálthús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 250 ml paradicsompüré
  • 3 szál sárgarépa
  • bazsalikom, majoranna
  • só, glicin
  • olívaolaj vagy kókuszzsír
  • félkemény vagy érleltebb sajt


Elkészítés:

 

A cukkinit megmossuk, levágjuk a szárvégét és késsel, vagy kanál segítségével alaposan kivájjuk a magházát.

A megpucolt vöröshagymát apróra szeleteljük és pici zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darálthúst, megszórjuk kb 1 ek. glicinnel, fél tk. sóval, ízlés szerint a szárított vagy friss fűszerekkel és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, amíg picit már pirulni kezd. Ekkor felengedjük annyi tisztított vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedőzve kb negyed órán át főzzük, amíg a főzőlé elfő. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük és még kb 5-10 perc alatt összeforraljuk.

Amíg a húsos töltelék készül, meghámozzuk a sárgarépát, vékony csíkokra gyaluljuk és kevés zsiradékon pici sóval megdinszteljük.

A húsos tölteléket belekanalazzuk a cukkiniban készített mélyedésbe, majd megszórjuk a dinsztelt sárgarépa egy részével. Reszelt sajttal meghintjük, hogy bőven befedje.

A megtöltött, sütésre előkészített cukkinikat egy lapos hőálló edénybe helyezzük, - ha van - az edény fedelével lefedjük és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb 20-25 percig sütjük. Levesszük róla a fedelet, visszatesszük még kb 15 percre, amíg a sajt a tetején aranybarnára sül.

A dinsztelt sárgarépa másik felét tálaláskor melléadjuk.

 

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.