Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
HIDEG KRUMPLILEVES

HIDEG KRUMPLILEVES

Hideg krumplileves fermentált uborkával

2025.07.04 07:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

kovaszos-uborka.jpeg

- 250 g gomba

- 3-4 közepes újburgonya

- 2 szál sárgarépa

- normál befőttes üvegnyi fermentált uborka*, levével együtt

- kis fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- kókuszzsír

- tisztított víz, só, ízlés szerinti további fűszerek

 

Elkészítés:

A megtisztított, apróra szeletelt hagymát és fokhagymát megdinszteljük.

Az újburgonyát és répát lehámozzuk, a krumplit kis kockákra szeleteljük, a répát vékony csíkokra gyaluljuk. A gombát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.

A dinsztelt hagymához hozzáadjuk az előkészített krumplit, sárgarépát, gombát, kicsit összemelegítjük, majd felöntjük 2-3 liternyi vízzel, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

30-40 perc alatt készre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Miután a leves teljesen kihűlt, hozzákeverjük a fermentált uborka levét és magát az uborkát is, csinos kis kockákra szeletelve.

Folyamatosan hűtőben tartva egy remek tápláló, bélflórát támogató, hűsítő, savanykás ízvilágú nyári levest kapunk, amit a nap bármely étkezésére fogyasztatunk.

Tálalhatjuk friss kaporral vagy snidlinggel, esetleg egy kis kanálnyi tejföllel (ha nincs tejérzékenység).

 

*A fermentált uborka annyiban más a kovászos uborkához képest, hogy kenyér/burgonya nélkül, simán sós felöntőlében történik a fermentálás, egy kis friss kapor, fokhagyma és szőlőlevél kíséretében, lezárt üvegben, normál szobahőmérsékleten. 3-4 nap alatt így is tökéletes és kicsit roppanósabb, mintha kovászos vagy plusz keményítős összetevő segítségével erjesztenénk.

A leves természetesen hagyományosan készített kovászos uborkával is kitűnő.

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.