Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
LENCSE - LILAHAGYMA

LENCSE - LILAHAGYMA

Lencsesaláta

Aki szereti a hüvelyeseket és a lilahagymát, biztosan ezt a lencsesalátát is szívesen fogyasztja majd:

a kettő együtt pazar ízharmóniát nyújt, nem mellesleg egy remek tápláló salátát készíthetünk további néhány összetevő hozzáadásával.

2024.10.21 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

lencsesaata-webop.jpeg

 

  • 250 g lencse
  • 1 kis sárgarépa
  • 5 dkg füstölt házi sonka
  • 5 dkg kecskesajt vagy krémfehér sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 db babérlevél
  • Kókuszzsír, só

 

 

Elkészítés:

 

A lencsét egy éjszakára kétszeres-háromszoros mennyiségű tiszta vízben beáztatjuk.

Másnap a beáztatott lencsét leszűrjük, lábasba tesszük, hozzáadjuk a megpucolt, egészben hagyott vöröshagymát és a babérlevelet, megsózzuk és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni.

 

A főtt sonkát vagy tarját felkockázzuk.

A sárgarépát lehámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk és kevés kókuszzsíron vagy olívaolajon megpároljuk.

 

A puhára főtt lencsét leszűrjük (eltávolítjuk belőle a hagymát és babérlevelet is) és egy nagyobb salátás tálba töltjük. Hozzáadjuk a sonkát, a dinsztelt sárgarépát és rámorzsoljuk a kecskesajtot. Alaposan összeforgatjuk az egészet és lefedve néhány órára hűtőbe tesszük.

 

Tálaláskor kisebb adagokat halmozunk a tányérokra és vékonyra szeletelt lilahagymával díszítjük.

Finom, illatos, laktató étel, ami önmagában is megállja a helyét, de zöld leveles salátákkal vagy akár húsételekkel kiegészítve is kitűnő.

 

TIPP:

A sonkát bacon szalonnával, a kecskesajtot pedig Fetával vagy krémfehér sajttal is helyettesíthetjük.

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.