Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
FEJESKÁPOSZTA, CÉKLA

FEJESKÁPOSZTA, CÉKLA

Borscs

Hasonlóan értékes, mint egy terápiás húsleves. Zöldséges összetevői között  ugyanakkor megtaláljuk a céklát, káposztát is, ami által még táplálóbb. 

A csontos húslé azért előnyös funkcionális szempontból, mert így a leves egy kollagénben, ásványi anyagokban is gazdag alaplével készül, ami remek tápanyagforrás mind a bélflórának, mind a vékonybélrendszernek és a bőrszöveteknek is.

2024.06.18 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

    • 1 db húsos sertéscsont vagy marhalábszár
    • 1 nagyobb cékla
    • 1 közepes sárgarépa
    • kisebb szelet fejeskáposzta
    • 2-3 kisebb krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma

     

    • 2 dl paradicsomsűrítmény (hozzáadott cukormentes)
    • kókuszzsír
    • só, 1 ek Glicin, fűszerek ízlés szerint

     

    Elkészítés:

     

    A húsos csontot 3 liternyi hideg sózott vízben feltesszük főni és hosszú órákon át főzzük. Amikor a hús már könnyedén leválik a csontról, kivesszük a levesből, a csontról lefejtett húst felkockázzuk és így visszatesszük a lébe.

     

    Amíg a húsos alaplé készül, előkészítjük a zöldségeket.

     

    A megpucolt vöröshagymát, fokhagymát apróra szeleteljük és kevés kókuszzsíron párolni kezdjük.

     

    Hozzáadjuk a meghámozott, csíkokra gyalult céklát és sárgarépát, meghintjük egy pici sóval és a glicinnel és együtt félpuhára dinszteljük.

    Amikor kész, a takarékon fődögélő levesbe töltjük.

     

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a káposztát is vékony csíkokra szeleteljük és ezeket is hozzáadjuk a leveshez.

     

    10-15 perc után, amikor a leves újra forrni kezd, beletöltjük a paradicsomsűrítményt és még 10-15 percig forraljuk.

     

    Tálaláskor hagyományosan kínálnak hozzá tejfölt, de ez elhagyható, ugyanakkor díszíthető, gazdagítható a tányérba szórt csírákkal, mikrozöldekkel, illetve friss zöldfűszerekkel.

    Eredetileg a friss kapor nagyon jól illik hozzá, de mivel az épp nem volt kéznél, én most a képen látható zöldborsó mikrozölddel tálaltam.

     

    Recept forrása: 

    Ábrahámné Bergmann Anna
    funkcionális táplálkozás tanácsadó

    https://taplalkozona.hu

    Vissza
    Vásárlói fiók
    • Belépés
    • Regisztráció
    • Profilom
    • Kosár
    • Kedvenceim
    Információk
    • Általános szerződési feltételek
    • Adatkezelési tájékoztató
    • Fizetés
    • Szállítás
    • Elérhetőségek
    Zöld Katica Egyesület
    • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
    • +36209584813
    • jozsef@nadlandfarm.hu
    •  
    • Kapcsolattartó adatai:
    • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
    • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
    • +36309922145
    • facebook

    • instagram

    Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Iratkozz fel hírlevelünkre

    Értesülj időben az új információkról.

    Feliratkozás
    Webáruház készítés
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
    • Zöldségközösség
    • Rólunk
    • Átvétel
    • Receptajánló
    • Kapcsolat
    • Fotógaléria
    Belépés
    Regisztráció
    Adatkezelési beállítások
    Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.