
BROKKOLI - zöldségfasírt
Brokkolifasírt
Hozzávalók:
-
1 db brokkoli 6-8 rózsája megmosva
(kb 125 g) -
1,5 dl tiszta víz + 4 ek chia mag
(10 perc alatt zselésre kevergetve)* -
2 db tojás sárgája
-
2-3 ek gluténmentes liszt (hajdina-, zabpehely-, csicseriborsó-, köles-, vagy quinoaliszt) vagy tápióka keményítő
-
2-3 gerezd zúzott fokhagyma vagy egy csapott tk fokhagyma granulátum
-
só és esetleg egyéb fűszerek ízlés szerint
-
kókuszzsír a kisütéshez
*Ha nincs érzékenység a tojásfehérjével szemben, akkor a chia-zselé kihagyásával, egész tojással készíthetjük.
Elkészítés:
A megmosott brokkoli rózsákat kisebb darabokra vágom, aprítógépben finomra aprítom, tálba teszem, ízlés szerint megsózom, fűszerezem.
Hozzáadom a fokhagymát, 2 tojás sárgáját, a chia zselét, összekeverem, végül hozzáadom a lisztet is és alaposan összedolgozom.
2 ek kókuszzsírt serpenyőben felhevítek és a masszából kanállal kisebb halmokat rakok bele. Mindkét oldalán aranybarnára sütöm.
Ez a zöldségfasírt számos vátozatban készíthető: a zöldség-alap lehet sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, cukkini, cékla, vagy bármilyen reszelhető/kisüthető zöldség, de akár gomba is.
A megadott hozzávalókból kb 20 db kis fasírt készíthető.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó