CÉKLA
Tormás-almás céklakrém
Ez az ízekben és tápanyagokban gazdag hideg krém kitűnő kísérője lehet húsos, zöldségköretes ételeknek, de akár kenceként, mártogatósként is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 4-5 kisebb, vagy 1-2 nagyobb fej céklagumó
- fél alma
- 1 ek csemege vagy csípős torma ízlés szerint
- házi tartár* vagy 3 ek majonéz
- kevés kókuszzsír, pici só
Elkészítés:
4-5 kis céklát nyersen meghámoztam és vékony csíkokra szeletelve, pici sóval, kókuszzsíron puhára pároltam. Fél almát meghámoztam, felkockáztam.
Házi tartárt készítettem *(1 tojássárgája, 1 ek tökmagolaj, pici só, glicin, mustár kikeverve, 3 ek tejföllel krémesre keverve).
A párolt céklát az almával és 1 ek csemege tormával aprítógépben darabosra turmixoltam, majd a házi tartárral elkevertem.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó