Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
KARALÁBÉFŐZELÉK

KARALÁBÉFŐZELÉK

Karalábéfőzelék zöldfűszerekkel

2025.06.23 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

karalabefozelek.jpeg

  • 2 db közepes karalábé

  • 1 db kisebb vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma

  • 1-2 levél toszkán vagy fodros kel

  • 1 ek olívaolaj

  • 1 ek zabpehelyliszt

  • 1 l víz vagy zöldség alaplé

  • 1 dl tejföl/főzőtejszín vagy növényi főzőkrém

  • 3 szál petrezselyemzöld

  • só, bors ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A megpucolt vöröshagymát vagy újhagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk. Meghintjük a zabpehelyliszttel, együtt pirítjuk kicsit, majd hozzáadunk kb 1 dl vizet, amivel csomómentesre keverjük.

 

Hozzáadjuk a meghámozott, apróbb kockákra szeletelt karalábét, átkeverjük, majd felöntjük zöldség alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.

Ha forrni kezd, beletesszük a toszkán vagy fodros kel leveleket is.

Amíg a karalábé puhul, a petrezselyemzöldet egészen apróra aprítva elkeverjük a tejföllel.

 

Amikor a karalábé megpuhult, a petrezselymes tejfölt - hőkiegyenlítést követően - hozzákeverjük a főzelékhez és pár percig hagyjuk, hogy összeforrjanak.

 

Tálalhatjuk fasírttal, zabpelyhes túrólepénnyel, grillsajttal, pirított gombával, gyakorlatilag bármilyen feltéttel, amivel szeretjük a főzelékeket.

 

Ugyanez a főzelék karfiollal, brokkolival, zöldborsóval is kitűnően elkészíthető, akár vegyesen is.

(Karfiollal, brokkolival készítve ügyeljünk arra, hogy a rózsák csak épphogy megpuhuljanak, különben szétesnek és egy nagy massza lesz a főzelék.)

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.