
PAK-CHOI - tojásrántotta
Tojásrántotta pak choi-val
A bordáskel (pak choi) nyersen és hőkezelve is remekül fogyasztható.
Ezúttal az utóbbira mutatunk egy nagyon egyszerű és hétköznapi, ugyanakkor nagyon finom és tápláló lehetőséget.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- egy kisebb "fej" vagy 4-5 nagyobb levél pak choi (bordáskel)
- 4-5 szelet szeletelt bacon
- kókuszzsír vagy állati zsír (liba, kacsa, mangalica, sertés)
Elkészítés:
A pak choi levélkéket folyó vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük, vékonyabb csíkokra szeleteljük.
A bacont csíkokra szeletelve kevés zsiradékon serpenyőben lesütjük, majd hozzáadjuk a pak achoi levélcsíkokat, lefedve, időnként átkevergetve lassú tűzön kb 5 percig együtt pároljuk.
A tojást ez idő alatt tányérba feltörve, megsózva felverjük és rátöltjük a szalonnás-pak choi-s alapra.
Néhányszor átkevergetjük, miközben szilárdul és készre sütjük.
Fogyaszthatjuk friss medvehagymával, vegyes salátákkal, csírákkal, idényzöldségekkel, savanyúsággal, de akár további dinsztelt zöldségfélével is.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó