
MEDVEHAGYMA-SPENÓT
Spenótos-medvehagymás tükörtojás
Hozzávalók:
-
250 g friss spenótlevél
-
6-7 levél medvehagyma
-
3 tojás
-
só
-
olívaolaj vagy kókuszzsír a kisütéshez
Elkészítés:
A spenótleveleket alaposan átmossuk, a medvehagyma leveleket leöblítjük.
Együtt aprítógépben finomra aprítjuk őket.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat óvatosan félretesszük, hogy ne sérüljön a hártyájuk.
A fehérjét kevés sóval felverjük és beleforgatjuk a felaprított medvehagymás spenótot.
Jól elkeverjük, közben serpenyőben zsiradékot hevítünk.
A spenótos tojásból merőkanállal 3 halmot helyezünk a serpenyőbe, közepükben a merőkanál aljával kicsi mélyedést készítünk.
A félretett tojássárgákat óvatosan belehelyezzük a spenótos tojás mélyedéseibe.
A serpenyőt lefedőzzük és addig sütjük, amíg a spenótos tojás teljesen megszilárdul, illetve a közepén lévő sárgáján is nagyjából kifehéredik a hártya.
Tálalhatjuk friss szezonális zöldségekkel, salátákkal, de tepsis gumós zöldségekkel is.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó