Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio tojás
    • Bio alma és almalé
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
CUKKINI-KRUMPLI

CUKKINI-KRUMPLI

Cukkinis-túrós krumplipite

Ez a krumplipite egy végtelenül jól variálható egytálétel, zöldséges és húsos verzióban is kitűnően működik.

2024.10.21 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

cukkinis-krumplipite-szelet.jpeg

  • 6-8 db nagyobb burgonya, héjában megfőzve
  • 200 g házi túró vagy Cottage cheese
    vagy Ricotta
  • 200 g natúr krémsajt
  • 200 g cukkini, lereszelve, lesózva
  • 2 közepes lilahagyma
  • 150 g reszelt sajt
    (Eidami, trappista vagy más félkemény sajt)

  • egy magasabb peremű, hőálló tál

 

 

Elkészítés:

 

AA héjában főtt burgonyát a peremes hőálló tálban szétnyomkodjuk úgy, mintha egy medencét alakítanánk ki: az alja simára igazított lapos legyen, oldalt körben pedig egy magasabb "falat" hagyunk. (Ehhez használhatunk kézi krumplinyomót vagy egy teljesen lapos aljú poharat, esetleg kis fazekat.)

Alaposan megsózzuk.

A krémsajtot összekeverjük a túróval/cottage cheese-zel, majd hozzáelegyítjük a cukkinit. Ízlés szerint fűszerekkel is gazdagíthatjuk.
Az így kapott tölteléket a krumplis alapra halmozzuk és egyenletesen eligazítjuk a "medencében".

 

A lilahagymát negyedekbe vágjuk, csíkokra szeleteljük és egyenletesen a töltelék tetejére terítjük.

Ezt még megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokon előmelegített sütőben grill-légkeverés funkcióval 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

Tálaláskor díszíthetjük friss zöldfűszerekkel, csírákkal, mikrozöldekkel.

Hidegen is kitűnő, remekül kiegészíthető egy kis fermentált zöldségfélével (például kovászos uborkával, savanyú káposztával.)

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio tojás
  • Bio alma és almalé
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.