Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio tojás
    • Bio alma és almalé
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
CUKKINI

CUKKINI

Cukkini tócsni

A tócsni, más néven röszti vagy lapcsánka egy közismert, eredetileg reszelt nyers krumpliból készített népi étel. Bármilyen más, nyersen reszelhető zöldség is alkalmas az elkészítéséhez, így például a cukkini is.

2024.10.07 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

  • 0,5 kg cukkini reszelve vagy vékony csíkokra gyalulva

  • 2 tojás

  • 30 g barna rizsliszt/kölesliszt/quinoaliszt/gm zabpehelyliszt /tápióka keményítő vagy ezek közül vegyesen

  • 30 g sörélesztőpehely

  • 1 gerezd fokhagyma

  • só, ízlés szerint további fűszerek

  • zsiradék a sütéshez
    (kókuszzsír, állati zsír, olívaolaj, ghee)

 


Elkészítés:

 

A cukkinit alaposan megmossuk és hámozás nélkül nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük vagy más eszközzel vékoy csíkokra gyaluljuk. Állni hagyjuk, amíg kicsit levet ereszt.

Meghámozzuk a fokhagymát és felaprítjuk.

A lereszelt cukkinit egy szűrőtálba téve jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb lé maradjon benne. Ezután keverőtálba tesszük, ráütjük a 2 tojást, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk és alaposan összekeverjük. Hozzákeverjük a lisztet és a sörélesztőpelyhet.

 

Serpenyőben felhevített zsírba kisebb halmokat rakunk a masszából és mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Ha megsült, a fölösleges zsírt lecsepegtetjük róla és hőálló edénybe rakosgatjuk fogyasztásig.

Sütőben is süthetjük sütőpapírral bélelt tepsin, ez esetben érdemes a masszába 1-2 ek olvasztott zsiradékot keverni.

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio tojás
  • Bio alma és almalé
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.