Bio zöldség házhoz szállítva

Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

Kategóriák
Nádland Farm

Kérdésed van? Keress minket +36 30 992 2145

  • Kategóriák
    • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
    • Alkalmi szezonkosarak
    • Zöldségbérletek
    • Befőtt, savanyúság, pesto
    • Szörp
    • Méz
    • Bio alma és almalé
    • Bio homoktövis termékek
    • Bio liszt, só, fűszerpaprika
    • Ajándékutalványok
    • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
  1. Receptajánló
  1. Receptajánló
Vissza
CUKKINI

CUKKINI

Cukkinifőzelék lisztmentesen

főzőbanán chips-szel, pirított gombával

Valójában készíthetjük vegyesen különböző tökfélékből is: főzőtökből, patisszonból és cukkiniból együtt, úgy is jól működik.

Ha a kaporhoz nem ragaszkodunk benne, akkor a főzelékünket még olyan zöldekkel is gazdagíthatjuk, mint a mángold vagy fodros kel.

2024.07.01 10:59 Nádland Farm

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes vagy nagyobb cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál friss kapor
  • 1 dl tejszín a sűrítéshez (ha nincs érzékenység, jó a főzőtejszín vagy akár a tejföl is, ha van érzékenység, akkor valamilyen növényi tejszín, pl. rizstejszín, kókusztejszín)
  • 1 ek zsír (kókuszzsír vagy állati, pl kacsazsír)
  • só (pl parajdi)

 

 

Elkészítés:

 

A cukkinit vékony csíkokra gyaluljuk. (Ha zsenge, akkor csak megmosva, hámozás nélkül, ha nem zsenge, akkor le is hámozzuk és szükség szerint magtalanítjuk.)

Evőkanálnyi zsiradékon, ízlés szerint megsózva megpároljuk. Ahogy puhul, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megmosott, apróra szeletelt kaprot is.

(Nem adunk hozzá pluszban vizet.)

Amikor már egészen puha, a párolt cukkini kb 1/3 részét kivesszük és kehelyturmixban a tejszínnel vagy tejföllel krémesre turmixoljuk.

 

A leturmixolt mennyiséget hozzákeverjük a dinsztelt cukkinihoz, jól összemelegítjük és kész is! 

Ez a mennyiség kb 4 adagra elegendő. 

Tálalhatjuk pirított gombával, főzőbanán chips-szel vagy bármilyen pörköltes, sültes, fasírtos feltéttel.

 

 

 

Recept forrása: 

Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó

https://taplalkozona.hu

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Zöld Katica Egyesület
  • 3128 Vizslás, Május 1. út 41.
  • +36209584813
  • jozsef@nadlandfarm.hu
  •  
  • Kapcsolattartó adatai:
  • Fülöpné Póti Lili (kertvezető)
  • nadlandfarmkerteszek@gmail.com
  • +36309922145
  • facebook

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj időben az új információkról.

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Zöldségközösség tagsági lehetőségek
  • Alkalmi szezonkosarak
  • Zöldségbérletek
  • Befőtt, savanyúság, pesto
  • Szörp
  • Méz
  • Bio alma és almalé
  • Bio homoktövis termékek
  • Bio liszt, só, fűszerpaprika
  • Ajándékutalványok
  • Receptfüzet
  • Zöldségközösség
  • Rólunk
  • Átvétel
  • Receptajánló
  • Kapcsolat
  • Fotógaléria
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.