
ZÖLDSÉGES RIZS
Tepsis zöldséges rizs
Hozzávalók és elkészítés:
2 bögrényi rizst, tetszés szerinti zöldségekkel hőálló sütőtálba töltünk.
Alkalmas fajták:
-
paprika, paradicsom
-
hagymafélék
-
brokkoli, karfiol, káposztafélék
-
gyökérzöldségek (sárgarépa, fehérrépa, cékla, gumós zeller, ...)
-
cukkini, tökfélék
-
spárga
-
spenót, mángold
-
friss fűszernövények
-
és ízlés szerint bármilyen további zöldségféle.
Hozzáadunk 2 dl főzőtejszínt vagy növényi krémet (pl zabkrém),
feltöltjük 2-3 bögrényi vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
Lefedés nélkül előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütéssel kb 20-30 perc alatt készre sütjük.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó