
GRÚZ UBORKASALÁTA
Grúz uborkasaláta
Hozzávalók:
-
1 egész kígyóuborka
-
2 kisebb cékla, főzve vagy párolva, hámozva
-
4-5 db ecetes vagy sós vizes uborka
-
120-150 g savanyú káposzta
-
1 kisebb vöröshagyma vagy lilahagyma
-
150 ml natúr joghurt
-
fokhagyma, bors, só
-
kapor
Elkészítés:
A kígyóuborkát, az ecetes uborkát, a főtt céklát apró kockákra vágva elkeverjük a szintén felaprított savanyú káposztával és hagymával.
A joghurtot ízesítjük az őrölt borssal, zúzott fokhagymával és kaporral, majd akár a teljes mennyiségre, akár csak adagonként rátöltjük a salátára.
Hűtőszekrényben érleljük, majd tálaljuk.
Kitűnő kísérője sülthúsos ételeknek, de akár egy tojásos, grillsajtos reggeli mellé is remek kiegészítés.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó