ZÖLD LEVELESEK - tatsoi
Babsaláta tatsoi-val
Ez a recept inspiráció bármilyen zöld leveles felhasználásához alkalmas, legyen az tatsoi, kínai kel, leveles kel vagy leveleszöldség keverék.
A képeken látható babsalátához a farmról érzetett sárgarépát és egy teljes csokor tatsoit felhasználtam.
(Frissen sütött tonhal és beluga lencsés hajdina mellé körítettem.)
Hozzávalók:
- 250 g vörösbab (konzerv is lehet)
- 250 g főtt csicseriborsó
- 3 közepes szál sárgarépa
- 1 nagy csokor tatsoi
- 1 közepes fej lilahagyma
Az öntethez:
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek tökmagolaj
- 1 tk glicin vagy méz
- 1 tk mustár
- 1 mk só
Elkészítés:
A bab és csicseriborsó levét leszűrjük. A megtisztított sárgarépát és lilahagymát ízlés szerint feldaraboljuk. A tatsoit leölbítjük, utána vagy salátacentrifugázzuk vagy konyharuhával felitatjuk róla a vizet, majd csíkokra szeleteljük.
Egy nagyobb tálba halmozzuk az összes előkészített zöldségfélét.
Az öntet hozzávalóit homogénre keverjük, a salátára csorgatjuk és alaposan összeforgatjuk az egészet.
Önmagában is kitűnő egy könnyed nyárias vacsorának, de köretként is fogyasztható ízlés szerint gyakorlatilag bármi mellé: sajtokhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz is jól illik.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó